Vacciner

Vacciner

2022 vaccineprogram

Fra 1. oktober kan følgende patienter få gratis vaccine mod COVID-10:
+50-årige, personer i øget risiko for alvorligt sygdomsforløb, gravide, pårørende til personer i særligt øget risiko. Desuden sundheds- og plejepersonale samt personale i visse dele af socialområdet. Læs mere om denne vaccine hos Sundhedsstyrelsen her.

Fra 1. oktober kan følgende patienter få gratis vaccine mod influenza:
+ 65-årige, børn 2- 6 år, personer med udvalgte sygdomme/tilstande, førtidspensionister, sundheds- og plejepersonale, gravide i 2. og 3. trimester. Bemærk, at børn fra 2-6 år kun kan vaccineres hos den praktiserende læge. Læs mere om denne vaccine hos Sundhedsstyrelsen her.

Hele året kan følgende patienter få gratis vaccine mod Pneumokokker:
Personer i alderen 65 år og derover, der ikke har modtaget vaccination de seneste seks år, desuden personer som har udvalgte kroniske lidelser, svejsere, beboere på plejehjem/plejebolig. Læs mere om denne vaccine hos Sundhedsstyrelsen her.

Børnevaccinationer

Se mere under Børn

Rejsevaccinationer

Ved rejser kan den rejsende blive udsat for infektionssygdomme, som vi normalt ikke møder i Danmark. Lægen kan rådgive om rejsevaccinationer i konsultationen eller via email-konsultation. Oplysninger kan også findes på Statens Serums Instituts hjemmeside.

Alle vacciner kan gives efter aftale. De fleste vacciner har vi på lager, ellers kan vi skaffe dem hjem (enkelte vacciner har op til 8 dages leveringstid).

Rejsevaccinationer og rådgivning om rejsevacciner er ikke dækket af sygesikringen, og er således for egen regning. Pris oplyses ved henvendelse.

Pneumokokvaccination

Personer med kronisk lungesygdom og hyppige lungebetændelser og/eller svækket immunforsvar tilrådes vaccination mod lungebetændelse forårsaget af Pneumokokker. Vaccination holder mindst 5 år. Vaccinationen er normalt ikke gratis, men under COVID-19 epidemien har den undtagelsesvis været gratis for alle over 65 år eller med ovennævnte kroniske sygdomme.

Vaccinationer, som der kræves betaling for, kan betales  med kontanter eller med MobilePay.